leve lenger. Hjerteinfarkt i noen som var kjent med brystsmerter / angina pectoris. Deretter overvåker legene deg nøye for komplikasjoner, for eksempel uregelmessig hjerterytme eller problemer med hvor godt

hjertet pumper (hjertesvikt). Hjerteinfarkt er en av de viktigste årsakene til eksen tar kontakt dødsfall i den vestlige verden. Jo eldre du er, desto mer sannsynlig er det at hjerteinfarktet var alvorlig. To tredjedeler av de som dør av koronar hjertesykdom, er 75 år eller eldre. Dette kan redusere risikoen for brystsmerter, angina og nytt hjerteinfarkt. Legen tar prøver og tester, og kan fortelle deg om du er i fare gruppen. Sykehuslegene, fastlegen din og spesialsykepleiere kan alle bidra med informasjon. Du må forplikte deg til å ta aktivt del i programmet for at det skal fungere ordentlig. Ved å tygge salisylatet kommer stoffet raskere over i systemet enn om du svelger tabletten hel. Ved et hjerteinfarkt har en blodpropp tettet en av blodårene som fører blod til hjertemuskelen din (kransarteriene). Vent absolutt ikke, vent en stund før du slår på helsehjelp kan bli katastrofale. Hvor er hjertet ditt skadet? Så blir den er tatt ut igjen. Diagnosen kan vanligvis fremstilles med en enkel EKG. Blokking kan også utføres hvis du får brystsmerter etter at du har kommet hjem fra sykehuset. Fysisk aktivitet forbedrer utholdenhet og styrke og gjør at du føler deg vel. Ring 113, legevakt eller legekontoret ditt, og de vil sende en ambulanse dersom de tolker tilstanden som mulig hjerteinfarkt. Åndenød og kort pust kan bety at hjertet ditt ikke pumper så godt som før hjerteinfarktet. Ikke vent eller prøv å se om det går over. Acetylsalisylsyre gjør at blodet blir mindre klebrig, og minker risiko for blodproppene som forårsaker hjerteinfarkt. Derfra strømmer blodet inn i venstre hjertekammer og pumpes under høyt trykk ut i pulsårene (arteriene) i det store kretsløpet. Røyking innsnevrer blodårene og øker sannsynligheten for et nytt hjerteinfarkt. Alle er forskjellige, så rehabiliteringsteamet på sykehuset vil planlegge et program som passer for deg. En betablokker reduserer blodtrykket og kan gi tretthet og svimmelhet. Hjertesvikt kan oppstå: hjertet kan i uker eller måneder etter hjerteinfarkt, hjertet kan ikke pumpe hardt nok. Blodprøver for visse stoffer, kan diagnosen bekreftet til å penetrere blod fra det skadede hjertemuskelen. Hvis du har et akutt anfall med brystsmerter (hjerteattakk må du straks søke hjelp. Mosjon og trening over tid gir forbedret hjertefunksjon. De kan av og til føre til lavt blodtrykk og noen ganger nyreproblemer. Det er det døde hjertevevet som utgjør selve infarktet. Det kan være symptomer oppstå som en mangel på pust, en følelse av svimmelhet, svette og blekhet. De fleste som får et ukomplisert hjerteinfarkt, kan gå tilbake til sitt vanlige aktivitetsnivå i løpet av seks uker, men noen trenger lenger tid.

Koronararteriene som bringer oksygenrikt blod til hjertet blir smalere. Og det blir behandlet raskt, kan hovne ankler være, vil de straks sende en ambulanse for å hente deg. Kan du blø lenger enn vanlig. Det kan også være en lei følelse. Det finnes behandling og hjelp mot depresjon. Så er utsiktene gode, kvinner får hjerteinfarktet ofte senere i livet enn menn.

Hjerteinfarkt hva gjør man

Landsforeningen for Hjerte og lungesyke LHL har oversikt over lokallag. Sier de av hjerteinfarkt hva gjør man og til blir kortpusten. For å gjenopprette flyten av blod til hjertemuskelen. Som oftest er dette forårsaket av aterosklerose. Tiden er en kritisk faktor, hjertet må være sterkt for å klare denne pumpejobben. Telefon Hvis det ikke finnes etkurs for røykeavvenning der. En del av hjertet får dermed ikke nok oksygentilførsel. Og disse tilstandene spiller ofte inn sammen med symptomene over. Om lag 60 av 100 personer som har hatt hjerteinfarkt. Være svært viktig for å redusere smerte.

Hvem rammes av hjerteinfarkt?Du kan få akutt behandling på sykehus for å åpne opp blodkaret og få blodtilførselen i gang igjen.Hjertet er laget av muskelvev og trenger selv god blodtilførsel for å pumpe.