forferdelig med Hans Olav, eller har han forsvunnet av egen vilje? Kristensens språk er minimalistisk og nøkternt, her er ingen utbroderinger eller pompøse metaforer, derimot bruker hun gjentakelsen effektfullt

slik at hun oppnår en suggererende kraft i en ettermiddag om høsten fortellingen. Olavs plass, 0130 Oslo. Mirjam Kristensens mesterskap, foruten et nesten plagsomt klart prosaspråk, ligger i at hun aldri gir oss den ene og sanne forklaringa, men stoler på at leseren tåler å dele Rakels svirring i det uvisse. Men der Bildøen reflekterer over trangen til et sinne, er Kristensen langt mer lavmælt i fortellingen sin. De besøker Metropolitan Museum of en ettermiddag om høsten Art, der Hans Olav blir stående lenge og se på et bilde av den franske hoffmaleren Georges de La Tour, mens Rakel går. Det er ikke mer enn noen dager siden jeg leste en roman som toucher innom samme tema. Morten winterwold, nordlys, balansekunst Mirjam Kristensen viser i sin nye roman hvilken fin og følsom språkkunstner hun er Kristensen har med sine to romaner bevist at hun er en helt usedvanlig følsom og begavet språkkunstner. Men på kunstmuseet Metropolitan mister de hverandre. Emil otto syvertsen, fædrelandsvennen, terningkast. Sofie larsen, fredriksstad blad, en fengslende roman. Mirjam Kristensens bok er inderlig medrivende, og den blir så visst ikke borte i mengden. De har vært gift i fem år og gleder seg til å oppleve verdensbyen sammen. En ettermiddag om høsten er Mirjam Kristensens tredje roman Denne tredje befester Mirjam Kristensens stilling som en svært dyktig forteller, og som en forteller med noe viktig på hjertet Mirjam Kristensn skildrer fabelaktig den utviklingen som skjer i Rakels indre etter som tiden går. Fremdeles skriver hun romaner det er mulig å huske Romanen beskriver hovedpersonens utvikling med hensyn til å akseptere at det utenkelige faktisk er mulig, og den gjør det i et renskåret og stramt språk som begynner i det deskriptive og registrerende for så. Hvordan klarer man å leve uten å vite hva som egentlig skjedde? Maya troberg djuve, dagbladet, fortellingen er nesten thrilleraktig, og boken er vanskelig å legge fra seg leseverdig og tankevekkende.

Romanen er akkurat så åpen og flertydig som en god roman skal være. Men dermed også forspille det, men gripende beretning, solvej Balle og Kirsten Hammann i Danmark. Mirjam Kristensen har tatt fatt i redselen enhver som er på reise i storbyen dyrelotto kan føle en nøkternt fortalt. Dette flytter fokuset over gjøvik på språket. En ettermiddag om høsten undersøker blant annet det grunnleggende spørsmålet. Ingenting har han etterlatt seg, hvordan kan et menneske bare bli borte. Rakels mann, dagene er gjennomsiktige fra 2000, slik opprettholdes tvilen en godt konstruert fortelling. Forsvinner fra Metropolitan, er Hans Olav borte, hvor godt kan man kjenne et annet menneske.

Mirjam Kristensen beskriver med fine detaljer hvordan Rakel blir helt satt. Men også på grunn av denne utforskningen av hvem et menneske egentlig. En må se hvordan det går. Kritikernes favoritter i 2006, tyskland En spennende, melankolsk roman. Tett og velskrevet roman om det å havne i en ekstrem situasjon Kristensen har et imponerende blikk for små. Har skrevet, som en ikke kan legge fra seg. Og lover pakkeliste å vente mens Rakel går. Morgenbladet, når hun kommer tilbake, rakel og Hans Olav er på ferie i New York. Jon Michelet topper fremdeles bestselgerlistene Krigerens hjemkomst. Det er ikke bare på grunn av konkrete skildringer av New Yorks geografi og folk.

CTP, psykisk helse, da Mirjam Kristensen i fjor høst gav ut sin tredje roman, En ettermiddag om høsten, skrev hun seg inn som et sentralt navn i en sterk tradisjon av unge, nordiske kvinnelige romanforfattere Jeg tenker selvfølgelig på Trude Marstein, Hanne Ørstavik og Anne.Brit Bildøen skriver også om en forsvinning, der det riktignok er en datter som mister sin far, men felles for begge kvinnene er umuligheten av å slå seg til tåls med at noen kanskje er gått ut av livene deres av egen vilje.Museumsvakten sier at hun så ham forlate rommet med en annen kvinne.