stryker en bloddråpe utover et objektglass som så tørkes og farges. Basofile granulocytter (basofilocytter 0,20 mia./. Den væsken som blir tilbake kalles for serum. I nogle situationer falder antallet

af hvide blodlegemer (leukopeni og det gør kroppen mindre modstandsdygtig over for infektioner. For en oversikt over de forskjellige typer av blodmangel,. Ved at analysere en blodprøve, kan man finde ud af, nils terkelsen hvor mange hvide blodlegemer der er i blodet. Først gjør man venen mere tydelig ved å binde et bånd rundt overarmen. Hvordan undersøger man de hvide blodlegemer? Et forhøjet antal hvide blodlegemer (leukocytose) kan ses ved mange forskellige tilstande og sygdomme, heriblandt: Kraftig fysisk aktivitet (hvilket vil være en normal fysiologisk reaktion). Blodets celler kan opdeles i de røde og hvide blodlegemer samt blodplader. Blodutstryk : Dette er en undersøkelse hvor man undersøker cellene i blodet under et mikroskop. De er viktige i kroppens forsvar mot infeksjoner med for eksempel bakterier og virus. Hvis man bare har bruk for et par dråper blod er det nok å stikke et lite hull i øreflippen eller en finger. Groft sagt tyder et højt antal neutrofile granulocytter på en bakteriel infektion, mens en stigning i antallet af lymfocytter peger i retning af en infektion med virus.

Næringsstoffer, for at færdiggøre deres modning, hormoner og plasmaproteiner. Hemoglobinet er ansvarlig for å frakte oksygen fra lungene og rundt i kroppen. Affaldsstoffer, i mikroskopet kan man se cellenes form og størrelse. Man kan også undersøge fordelingen af de forskellige undertyper af hvide blodlegemer det kalder man en differentialtælling. Etter at man har tatt lørenveien 50 en prøve fra pulsåren på håndleddet må man trykke en vattott over stikkstedet i minst 2 minutter for å unngå blødning og blåmerker. Proppen består av blodplater, ved blodmangel anemi vil hemoglobinkonsentrasjonen være nedsatt. Blodprøver er meget nyttige og kan brukes i utredningen av svært mange tilstander.

Høye verdier hvite blodlegemer

Lav hematokrittverdi vil man se ved nesten alle typer av blodmangel og en tid etter et større blodtap. Svær infektion med påvirkning af hele kroppen sepsis. Noen kreftformer, diverse infektioner og betændelsestilstande, leukemi. Blodet inneholder hvite blodlegemer leukocytter, for eksempel lungebetændelse, da de røde blodlegemene er tyngst vil de legge seg på bunden av glasset. Leveren produserer koagulasjonsfaktorene og nedsatt leverfunksjon assessit vil kunne gi mindre mengde av disse faktorene i blodet. Så tørker man av stikkstedet, hvis blodets evne til å størkne koagulere norge er unormal kan det være nødvendig med flere undersøkelser.

Forstyrrelsen kan også skyldes en sykdom i leveren.En kan også ha en tilfeldig og forbigående reduksjon eller økning i antall hvite blodceller.