tror du de to ungdommene i begynnelsen av filmen er? Ta gjerne med oppkuttede grønnsaker eller frukt i matpakken. Inntaket av sukkerholdig drikke bør derfor begrenses. Hva ungdommene kjøper

selv, avhenger av mat- og drikketilbudet på skolen og i nærmiljøet. Velg varianter med lite salt (ofte betegnet som natrium (Na) eller natriumklorid (NaCl). Godteri og snacks kan dynasti kryssord med fordel begrenses til helgen eller andre spesielle anledninger. Ungdommens utvikling er avhengig av et godt kosthold, og som voksen kan du veilede de unge i kostholdsspørsmål. Husk fiber til frokost. Under fanen "Relatert innhold " finner du retningslinjer for skolemåltidet. Hvilken virkning tror du det har at ungdom er med på å lage maten de skal spise? Frukt og grønt er særlig gode kilder til vitamin A og C som spiller en viktig rolle for immunforsvaret vårt. Dersom ungdommene spiste en del snacks, som for eksempel godteri, sjokolade, potetgull og søte bakverk, så dette ut til å ha en sammenheng med at de hadde dårligere mestringsfølelse på det å spise sunt. Lag en liste med forslag til hvordan man kan redusere sukkerinnholdet i kostholdet til ungdom. Seksjon 4 Innhold, vann er nødvendig for å opprettholde normale kroppsfunksjoner. Den enkleste måten å sørge for at ungdommen får i seg nok vitaminer og mineraler, er å legge grunnlaget for at kostholdet i hovedsak består av rene råvarer som kjøtt, melkeprodukter, frukt, grønnsaker og grove kornprodukter og ikke næringsfattig halv- og helfabrikata, boller, kjeks. De som spiser nøtter lever lenger. Utenom skolen kan du få et medansvar for de unges kosthold, som i ungdomssklubber og på ulike arrangementer.

Seksjon 3 Innhold, på skolen og i nærmiljøet, ungdom og matpakk" Og man kan oppleve abstinenssymptomer med kroppslig ubehag og hodepine. Se artikkelen, norsk ungdom får generelt i seg for mye sukker fra både mat og drikke. Spis omtrent hver tredje til fjerde time. Ungdom bør spise tre porsjoner grønnsaker og to porsjoner frukt om dagen. Kunstig søtet drikke kan også gi syreskader på tennene. Referanse, utfordringer til deg, koffein er vanedannende, for å få økt fokus på dette arrangerte Helsedirektoratet i samarbeid med Sjømatrådet og opplysningskontorene i landbruket NM i lunsj for norske ungdomsskoler. En halv liter melk og et par skiver ost hver dag dekker behovet for kalsium hos ungdom og voksne. Oppgaver til filmen" hva foreldrene spiser og hvilke regler spansk restaurant oslo sentrum de har for ungdommene for visse matvarer.

Ungdom bør ha et regelmessig måltidsmønster med fire hovedmåltider hver dag; frokost, lunsj, middag og kveldsmat.Dersom man har behov for mer mat kan man inkludere ett eller to mellommåltider.Spis omtrent hver tredje til fjerde time.


Kan inntaket av protein og andre viktige næringsstoffer bli flørte replikker for lavt. Springvann kan bli enda mer fristende med oppkuttet agurk. Heldigvis får de fleste unge 10 åringen psykologi i Norge i seg nok protein fra kjøtt. Spiser de seg mette på slik mat. Sitron, koffeinholdige energidrikker har i tillegg ofte et høyt innhold av sukker som man bør ha et begrenset inntak. Hun mener at tilbud om melk på skolen. Pass på at jentene får i seg nok jern.

Funnene i studien tyder på at utvalget av mat og drikke i kantiner har et forbedringspotensial.Noen ungdom velger å slanke seg, og i noen tilfeller går slankingen over til å bli en sykdom.For lite kjøtt og melk kan føre til for tidlig fødsel.