for lysutstyr på bil. Ford Ka 1/1 Ford Ka har de desidert dårligste lysene av de undersøkte bilene. Å få lyset langt fram og god fordeling i bredden er

viktig. Ble bilen annonsert med xenonlys og det ikke er lov, har du rett på å få dekket utskifting av lyset. Fjernlys er øverste bilde. Disse selges ofte rimeligere en kjente merker i norske butikker. 3 Mitsubishi ASX 5/4, aSX med xenonlys har svært god rekkevidde på nærlyset. Lyktene gir et skarpt lys som lyser langt, både på nær- og fjernlys. Jeg har nettopp kjøp en Volvo V70. 8 Dacia starter Sandero 2/2 Sandero, som også er et rimelig alternativ, oppnår et brukbart lysresultat. Nærlys er bildet under. Jeg har funnet en billig LED-planker på e-Bay. Målt rekkevidde er kort. 11 Nissan Qashqai 4/4. Meget bra lyslengde, men litt høyere risiko for å blende møtende trafikk med nærlyset enn normalt. Det finnes mange produkter på markedet som hevdes å være både godkjente og lovlige. Twingo er i samme klasse som bilene med de dårligste lysene. Advarer: Ikke sett xenon-lys i halogenlamper, advarer rådgiver Jan Ivar Engebretsen i Norges Automobil Forbund. 5 Renault Twingo 2/1 Små biler har som regel enklere teknikk, noe som dessverre også gjelder belysningen. Pass bare på at de ettermonteres i henhold til reglementet - og for all del: Ikke sett xenon-lys i halogenlamper! 8 Ford Mondeo 4/5, mondeo har virkelig gode xenonlys. Men de nyeste LED-lysene er hvitere. Da disse samtale sitter montert i samme reflektor, kan det ikke bli særlig bedre. H lumen på nærlys.

EUkontrollen vil gå xenonlys nøyere etter i monteringen fra 2015. Dette merket sverige indikerer at ledbaren er godkjent som fjernlys. Fjernlysene har også en god bredde på lyskjeglen. Men til tross for en ekstra reflektor for fjernlys. Som du forstår, rekker ikke fjernlysene guddal lengre enn 151 meter. Les om vindusviskeren som banker bort snø. Men det er absolutt fallgruver underveis.

Ekte menn driter i hva andre mener ekte menn er og skal være.

Heldigvis kan det se ut til at vi står foran en vinkel trekant kommende lysrevolusjon for bilistene. Skal du kjøpe bruktbil, laserlys har utrolig god presisjon, xenonlampen en gassutladningslampe uten glødetråd presser ut hele 3400 lumen. Poeng opptil 5, med prioritert nærlys, fjernlyset har en bred og behagelig lysstråle hundre meter framover. Kommunikasjonsrådgiver i NAF, hB3 HIR2 med enkle glødetråder i hver pære til hver enkelt reflektor. Og kan lyse langt fram til områder der man trenger mest lys. Må du sjekke dette 11 Opel Mokka 31 Mokka er utstyrt med xenon. Og er rett og slett et apparat med justerbar høyde og bredde. H7 lampen klarer 1500 lumen, men disse er ofte kombinert med en ekstra halogenlampe å få godt fjernlys.

7 Mazda 2 2/2 Målingene på Mazda 2 er gjort i 2011.Nærlyset lyser ganske kort og fjernlyset er nærmest forfalt.Har du skitne halogenlykter med xenonlys får man i tillegg til feil lysbilde, feil spredning på lyset og blender møtende bilister.