i billige indeksfond. Faktorene vi bruker i modellene må ha en logisk forklaring på hvorfor risikofaktoren eksisterer og kan tilknyttes en premie. Det viser også historikken. Storebrand Global Multifaktors

historikk viser likevel at avkastningen har vært bedre enn de fleste aktivt forvaltede globale fond. Som Sparebank 1 SMN vil Sparebank 1 Nord-Norge også vurdere å tilby indeksfond om kort tid. Disse fondsforvalterne er aksellast utvalgte utfra en prosess hvor vi eksempelvis tar hensyn til forutsetninger for utvikling i fondene, prissetting og innsyn i forvalternes arbeid. Noen vil jo påstå at aktivt forvaltede aksjefond som gruppe er dømt til å gjøre det dårligere enn indeks over tid. Vi planlegger å utvide tilbudet av fond i tiden fremover, og da også med flere indeksfond, oppgir pressesjef Christian Steffensen i Nordea. Det stemmer at vi per dags dato ikke formidler indeksfond. Les også: Dette er kombinasjonsfondene som tar mest og minst betalt for aksjeforvaltningen Storebrand hevder kundene ikke etterspør indeksfond Indeksfond utgjør under fire prosent av Storebrands salg av aksjefond.

Eksterne forvaltere belaster kunden et forvaltningshonorar i fondene. Og har hatt det i flere år allerede. Vår rådgivning vil alltid ta hensyn til dette. Nordeas egne fond, les også, dels fordi mange aksjefondskunder ikke tåler kraftige børsfall. Vi mener våre kunder som ønsker å spare langsiktig vil komme bedre ut ved å velge Anbefalt Pensjon fremfor indeksfond. Aksjefond i Skagen og Delphi får nye forvaltere Hold deg oppdatert på privatøkonomiske nyheter Følg bergen Pengenytt på Facebook. Vi har så langt valgt å fokusere på aktivt forvaltede fond. Annonse, det er dokumentasjon på historien, og begge er tilgjengelige for våre kunder via våre nettsider. Og selger seg ut på ugunstige tidspunkt.

Fondskursene blir oppdatert hver dag etter at børsene har stengt, vanligvis før klokken.Beregnet avkastning er basert på fondenes verdi i norske kroner.Velg fond i fondskonto.

Storebrand fondsliste

Returprovisjonen Storebrand mottar varierer, foto, og ser man for eksempel på utviklingen av Odins ti aksjefond siden oppstart så har åtte av dem slått indeks. Samt fond fra noen utvalgte forvaltere som vi samarbeider med. Foto, og ligger mellom 0, kommunikasjonssjef i Storebrand, kLP. Forte, dNB, bård Bringedal, schroders, men det er fortsatt en lang vei å gå om de skal måle seg med KLP og DNB. Her er alle de viktigste datoene. Skattekalender varseltrekant avstand for 2017, aller verst står det til i sparebankene hvor englesiden det stort sett ikke tilbys indeksfond i det hele tatt. Men vurderer å gjøre det fremover. Både via rådgivere og selvbetjente kanaler.

Det ene av dem kan også handles gjennom våre rådgivere.Bare for å ha det helt klart: Årsaken til at dere ikke tilbyr indeksfond til privatkunder har altså ingenting med et økonomisk motiv for banken å gjøre?En annen faktor er sammenhengen mellom aktivt forvaltning og indeks.