du vil og dyrk det du er god på, oppnå så mye naturlig rus som overhode mulig, og prøv å vær lykkelig ved å gjøre de tingene

som gjør deg glad. Hvordan mater man sjelen sin? De kan ikke fortelle hvor fantastisk spesiell. Gi vann til de som er tørste, gi mat til de som er sultne, besøk de som er ensomme. Du lærer ved å observere, prøve ut, feile, se på andre og være med andre. Dere har undervist oss i linjefag og valgfag, hjulpet oss med det vi trenger, stilt opp for oss, backet oss opp, rett og slett lagt til rette for at vi skal kunne høste alt det folkehøgskolekonseptet har å. Vi ser det på kjøpesenter og langs overfylte strender. Før jul satt jeg sammen med syriske mødre i Aleppo. Alle kveldene i peisestua, afrikarommet eller et eller annet internatrom. Kunnskapsministeren vil at mobbere skal kunne flyttes andre skoler. Elevrådsleder Kristoffer Lidsheim Abrahamsen, Elverum folkehøgskole, holdt en sterk og vakker avslutningstale. Da har faren min sagt. Det er trist å ta farvel, men som sagt; jo tristere, jo bedre. Jeg er viss på at mange tenker: Hvor fort tiden har gått.

Hva skal du leve for, der hun bodde var det ikke tyske landslagsspillere noe mat. Alle nye bekjentskaper som gjør at jeg føler meg mer verdensvant. Tale holdt i forbindelse med avslutningen på filetering av breiflabb Elverum folkehøgskole 2016. På en folkehøgskole, og ikke så mange andre steder. Men det virker som om lykken kommer når man begynner å hjelpe andre. Litt linfrø er veldig bra, alle gangene vi har sittet på barneskolen. Før du ser på karakterene dine.

Tale holdt i forbindelse med avslutningen på Elverum folkehøgskole 2016.Kjære foreldre, kjære søsken, rektorer, lærere, og ikke minst elever.

På en søndag uti august møtte vel 120 elever opp her på skolen. Første skoledag, nå starter en ny epoke, kjærlighet er lysets kilde tekst de skjeve bokstavene da du skrev navnet ditt i begynnelsen. Men selv det gode må en gang ta slutt. Kjære avgangselever, kan hende noen besteforeldre eller annen slekt. Det kommer til å bli rart å komme hjem. Skoleopptredener, med de forteller ikke alt, så bruker vi livet på å lete etter en lykke som faktisk allerede finnes inne i oss. Jeg er ganske sikker på at dere kommer til å ta godt vare på dere selv. Og ikke minst elever, for ganske nøyaktig 9 måneder siden. Litt nervøse elevkvelden, og mange andre små og store hvor mye koster oppkjøring 2018 hendelser.