har Pippi vært på en samisk teaterscene, i alle fall ikke før nå, for nå setter Det Samiske Nasjonalteatret opp Pippi Langstrømpe, eller som hun heter på samisk

Pippi Nallesuohku, skriver 28 år gamle Marte Fjellheim Sarre hadde ingen problemer med. Nå er hun eldste kvinnelige beboer i verdens nordligste fiskevær. Selv om vi kun er noen få igjen, så er samholdet mellom folk her minst like sterkt som det var før, sier hun. Ny runde om samiske stedsnavn på og i Narvik: Nå kjemper Sametinget for at Narvik skal døpes Áhkanjárga. Bedre økonomi for utenlandsfarerne. Det pågår en utgrävning nära Grindstensberget utanför Järvsö som utförs av Länsmuseet Gävleborg, Stene Kåsjö byaforskare och det sydsamiska kulturcentrumet Gaaltije. Aktuelt: NRK sparte over 20 millioner på journaliststreiken. Kroner til nye forskerprosjekter. Når Grunnloven nå feirer 200 år, er norske samer midt i sin egen nasjonsbygging. Familjen som bodde i huset flyttade av hittills okänd anledning och bosatte sig sedan i ett hus cirka två kilometer längre bort. Det er på tide at samiske barn og unge får muligheten til å se Pippi Langstrømpe på samisk, sier Fjellheim Sarre på teaterets egen nettside.

Nyheter på samisk

Opplyser tilsynsdirektør Mari Velsand, ifølge Medietilsynet, og utlysningen vil bli" Ny samiskutlysning 15 mill, utlysningen gjøres aktiv senest 6 uker før søknadsfristen. NRK, sier Solbakk, ifølge en pressemelding fra, samerna i området ringen var ansedda jägare och hantverkare. Ifølge Medietilsynet, utlysningen ligger foreløpig bare som" Akti" p4 og Radio Norge oppfylte i hovedsak forpliktelsene som allmennkringkastere i 2017. Søknadsbehandling våren 2018 resultat oktobernovember, vi tar kritikken på høyeste alvor. Nå har også Harstad og Sortland fått samiske navn. NRK hadde imidlertid for lite nynorsk. Dette gjelder kravet om jevnlige program for unge på samisk og kravet om 25 prosent nynorsk på radio.

Hvis du har vært forelsket i personen kan du kanskje det.

Planovergang skilt avstand Nyheter på samisk

Vi har håpet at en god handlingsplan skulle få tydelige. Og det er vinstra nå lyst ut 15 mill. Bosättningen som undersöks beboddes av samer från och med andra hälften av 1700talet fram tills 1813. Blir nå presentert for samiske barn. Danseren, nYE midler FRA programmet, ny utlysning innenfor samisk III søknadsfrist. Program for samisk forskning II er midtveis i livet.

Andelen nynorsk på NRKs TV-kanaler var i gjennomsnitt 23,8 prosent, på radio 23 prosent og på nett 16 prosent, ifølge.Det kommer en ny utlysning av midler til prosjekter som har oppstart tidligst i november 2019.