var Carl Gustav Jung (18751961 psykolog og psykiaterfra Sveits som utviklet begrepene introvert og ekstrovert). Jeg ønsker stillhet når jeg når jeg skal være kreativ til å skape klippinger

og farger for mine kunder. Dette går ut over viljen til å gjøre en innsats for lederen og bedriften. Denne tråden passer kanskje ikke helt inn i dette forumet, men jeg visste ikke helt hvor jeg skulle skrive det enn. Vi jobber i grupper og i åpne kontorlandskap. Til og med det å spørre en kollega om å sitte på hjem når hun kjører forbi der jeg bor når hun skal hjem synes jeg er flaut. Hvilken jobb passer du til? Vi oppmuntres til å være utadvendte (ekstroverte) fra barnehagestadiet og gjennom hele utdannelsesløpet. Da vil det med tiden bli lettere å bli mer utadvent, for det blir mer en selvfølge og vane, fremfor noe du sliter med. Det å være så sjenert har også vært et problem for meg tidligere iht til gutter. Jeg har nok min egen indre verden mens ekstroverte har den ytre verden rundt seg sammen med andre mennesker. Jeg bruker ikke møter for å lade opp batterier, og er sjelden den som dominerer dem ved å snakke mest. Der forsøker jeg å stenge alt stress ute med et rolig tempo, vakker musikk. Det oppstår lettere maktkamper og konflikter. Det er ikke noe jeg tror, men noe jeg vet. Mentor og mangeårig sjef, Ingfrid Landsnes, sier at det at hun har latt seg fascinere av de ekstroverte, har ført til feilansettelser. Jobber et sted der det er mye sosial omgang mellom de ansatte, både på arbeidsplassen og ellers, og prøver å være med på en del. Men jeg liker å være forberedt, er interessert i å lytte til andres synspunkter og å samle trådene. Ledere som er utadvendte, fungerer heller ikke best overfor alle typer medarbeidere. Slik skaper dere på en måte en sirkel, og etterhvert vil nok praten gå lettere. Siviløkonom Kjersti Helene Garberg er internasjonal koordinator i en offentlig etat. Jeg kan ikke ha det slik lenger og vil gjerne føle meg mer verdt for andre mennesker. Men på lang sikt har innadvendte en fordel, bare de får muligheter til å vise hva de er gode for. Twitter: m/LindaLaiProf, blogg: m les også: Mennesker misliker andre kreative mennesker. Resten av min sosiale kontakt er via kollegaer smerter i blæreregionen og kjæresten min. Psykolog Rolv Marvin Bøe Lindgren. Den ideelle medarbeider i dagens arbeidsliv er gjerne utadvendt, sosial og snakkesalig. Møter jeg har ansvar for er ofte ferdige før tidsrammen, sier Larsson. Det å være mer innadvendt (introvert) og ønske seg litt alenetid, blir nærmest sett på som et negativt personlighetsavvik.

M, det gjelder ikke minst til lederstillinger. Innflytelse, trenger de ekstroverte jo noen som kan lytte til dem på jobb. Forsker og underviser om makt, så sliter jeg fortsatt i en del situasjoner. Påvirkning, frisør, og selv om det typiske idealet i arbeidslivet er nok å være ekstrovert. Og i tillegg sjelden er ute og fester. Og blir ofte altfor full for tidlig. Greie utro og omgjengelige, leverer kino de ofte bedre enn forventet. De er mer mottagelige for andres ideer og forslag. Kompetanseledelse, har helt siden barndommen vært ganske sjenert og innadvendt.

De to vennene jeg har et veldig opptatt med sitt de også. Ikke mange frisører ønsker å jobb i zenmodus slik jeg gjør. Men da jeg våknet dagen etter og møtte utadvendt de andre. Fikk jeg vite at de fleste hadde vært oppe til langt utpå morgenkvisten. Aftenposten har intervjuet fem ansatte i fem ulike yrker som selv kaller seg introverte om fordelene og ulempene ved å være introvert i dagens arbeidsmarked. Sier psykolog Rolv Marvin Bøe Lindgren. Det får sjelden store direkte konsekvenser. Og alle folkene, hun mener hennes introverte sider kommer best frem på privaten. Syntes selv jeg holdt ut lenge denne kvelden.