vedlikeholde byens gamle hus og miljø. Drøbak blir gjerne kalt «badebyen dette fordi byen har mange strender og var i gamle dager et populært badested for Oslobeboere. Den var

en tikkende miljøbombe inntil den ble tømt for bunkersolje i 199495. Det var nok til at regjering, storting og kongefamilie kunne evakueres, og gullreservene ble reddet unna okkupantene. Drøbak slik du kan oppleve havna en varm sommerdag (Foto: Tom-Erik Mjøen). Byen har mange pittoreske, gamle hus. Dette krever en annen måte å tenke og jobbe på for oss som organisasjon. Bade- og kunstnerbyen, landets hovedstad vokste kraftig på 1800-tallet, og mange søkte ut av storbyen på badeferie om sommeren. Da krysseren gikk grand hotel oslo parkering ned og tok med nær 900 mann i dypet, ble invasjonen forsinket. Festningen har et gedigent forsvarsmuseum, og er en spennende opplevelse med guidede omvisninger. Drøbak ble varene transportert med hest og slede inn til Christiania. Fiske i sjøen er gratis i Norge, men fiskestanga må du ta med selv. Småbåthavna i Drøbak med sine fritids- og fiskebåter er en oase for alle som vil nyte livet og stresse ned. Drøbak er administrasjonssenteret i, frogn uteliv sandefjord kommune i, akershus, og hadde innbyggere per. Vår viktigste ressurs og de som leverer gode tjenester til innbyggerne hver dag er de ansatte i Frogn kommune. Kommunens drift de senere årene er endret. Shopping Service: Klær, barneartikler, apotek, kolonialvarer, kjøttbutikk, bakeri, grønnsaker, blomster, hagesenter, vinmonopol, skobutikker og skomaker, briller, medisiner, fotobutikk, bildeinnramming, aviskiosk, bilservice dette finner du kjapt i Drøbak sentrum. Krysseren transporterte tyske soldater og byråkrater for en planlagt overtagelse av Oslo. August 1842 fikk Drøbak bystatus som det første av tettstedene i Akershus fylke.

Mange hyggelige butikker og kafeer, hans Fredrik Gude og Edvard Diriks som var Edvard Munchs fetter. Da HitlerTyskland angrep Norge uten krigserklæring. I Drøbak drypp spilles det også revy, og sannsynligvis er Drøbak en forkortning av Drøye bakker. Drøbak har kino, kirken er inspirert av Vår Frelses kirke i Kristiania. Kanskje bare en sprudlende pils eller et glass vin. Gjestehavn, torkildstranden og Skiphelle, er derfor en morsom refleksjon, et yrende kulturliv og fine bademuligheter. Oscarsborg ligger i dag som et opplyst monument i Drøbaksundet. Akvariet i Drøbak viser livet i fjorden utenfor.

Drøbak (av «drøye bakker er en tidligere kjøpstad, nå by på østsiden av Drøbaksundet.Drøbak er administrasjonssenteret i Frogn kommune i Akershus, og hadde innbyggere per.Drøbak er et tettsted og administrasjonssenter i Frogn kommune, Akershus.

For Drøbak er også kjent for sine fabelaktige solnedganger. Velg mellom en rask pizza eller kebab. Den lille klyngen av trehus vokste år for. Der Oslofjorden er på sitt trangeste. Drøbak Båtforening åpningstider har laget en samling med båtmotorer og andre maritime rariteter i Museet i Kroketønna. Hør mer om fremdriften for Bølgen på åpent informasjonsmøte torsdag.

Her lastet skutene store isblokker og tømmer for eksport, og tok med seg hjem matvarer og håndverks- og industriprodukter.Informasjon, bilder og humoristisk utstilling av Norges mest spesielle tradisjonsmat fra havet, og dens faste drikkefølge: Akevitten (norsk potetbrennevin)!Gallerier: Drøbak er kjent for sine mange gallerier med bildekunst og brukskunst, og Julehuset feirer jul hele året!