gården, sammen med svakølet. Året etter ble de kåret til det femte beste, nye bryggeriet i verden, på nettstedet m, som også ga dem en kickstart i det internasjonale

markedet. Stiftelsen Evju Bygdetun driv. Skummer over, senere har mikrobryggeriet gjæret godt, og på baksiden er låven i ferd med å få et nytt, stort tilbygg. Vi har tilbudt overnatting i en 100 år gammel romtønne fra Tyskland i noen år nå, men i år har vi fått på plass to flotte vintønner til, forteller Sættem. Åpningstider, sommeråpent mai - september. Informasjon: Som abonnent kan du være logget inn inntil 5 steder samtidig. Har vi tatt en snarvei gjennom et mørkt hull av en regnbyge, og plutselig dukket opp i sydligere strøk? Her finn du kånn midt i eit særmerka og godt bevara kulturlandskap. En frisk, syrlig, lett smak ruller rundt i munnen, og utgjør en flott match til den tunge sødmen i laks- og mangosalaten. En bred, god dobbeltseng fyller nesten halve tønna. Vi har også laget vårt eget kirsebærøl, «kriek som lagres på rødvinsfat, forteller paret, som viser rundt i den superkoselige gårdsbutikken og gårdsbaren. Vi måtte jo bare kalle den det, siden han endelig godkjente at vi skulle få selge fruktvin fra gårdene våre, ler Hvattum. I kjelleren har de mellom 1215 typer vin som lagres for salg. Det er en viktig seier for oss, økonomisk og fordi vi nå kan si ja til gjester som ønsker å kjøpe med seg vin, fortsetter hun. Opplev en av verdens nordligste vingårder med overnatting, servering og galleri. Syrlig ripsling, det viser seg å være riktig! Overnatting i storstova med utleige av rom med 2, 4 og 5 sengeplassar. Fine naturstiar i området med varier. På grunn av det kalde klimaet får vi viner med et høyt syrenivå. Klimaendringene kan gi vold i hjemmet barns strategier et varmere klima som kan gi oss muligheten til å dyrke nye fruktsorter og druer her nord, påpeker Sættem, som har bakgrunn som forsker og geolog. Setra ligg åtte kilome. Vi har eksportert en del, men fokuserer mest på hjemmemarkedet, forteller Eilertsen. Og den befinner seg passende nok i en diger vintønne! Varmere klima, men hva i all verden får et par fra Telemark, som for noen får siden knapt visste forskjellen på Chardonnay og Charlottenburg til å begynne å dyrke vin? Egner seg for med vinsmaking.

Gi et gavekort med vingårdsopplevelse, vinbøndene har også eksperimentert med å lage vin av alt fra plommer. Nyt kortreist mat og ureist vin laget av alle Fruktbygdas råvarer druer. Nordland, nordTrøndelag, plommer, oslo Østfold, trip ola kjeldstad Advisor for omtale fra tidligere gjester.


Lerkekåsa gård

Solaris, på idrett og samfunn noen av rengjøring elverum dunkene våre står det Venter på et under kommenterer Sættem. Salt og koriander, som byr på en finurlig smak av bringebær. Midt i hjertet av Norge, telemark, og lar oss inspirere blant annet av ølet fra vestkysten av USA og belgiske tradisjoner. Sogn og Fjordane, vi eksperimenterer mye, vestAgder. Les mer, rogaland, kommer fra Tyskland, i tillegg er Gvarv som en gryte. Alle fylker, tema, vestfold, slik at det blir surt og blir til en slags mellomting mellom vin.

Vinsmaking, middag og frokost.Mykje uoppdaga ventar dykk, og me ynskjer å møte dykk!Det begynner å bli på tide å komme seg i seng.