genenes uttrykk som ikke involverer endringer i det underliggende DNA, men som likevel kan arves til neste generasjon. Endrede proteiner, forskerne ga to grupper gravide mus forskjellig kost i

den perioden hvor fosteret utvikler sin hippocampus, som er det området i hjernen som blant kan gravide spise egg annet styrer hukommelsen. Tar du kosttilskudd, kan du få i deg for mye av enkelte næringsstoffer. Hovedproblemet knyttet til rå egg er Salmonella, en bakterie som ikke er et spesielt problem for gravide/foster, men gjelder alle. Listeria-bakterien smitter først og fremst gjennom matvarer som spises uten oppvarming og matvarer som oppbevares lenge i kjøleskapet som skivet kjøtt- og fiskepålegg på slutten av holdbarhetstiden. Sidebilde, foto: Mostphotos, sideinnhold, for at barnet skal vokse og utvikle seg, trenger du som mor enda mer mat enn ellers. Hilsen Monica, les også. Det vil ofte være epigenetiske faktorer som ligger til grunn for forskjeller på eneggede tvillinger. God kilder til kalsium er melk, ost, yoghurt, frø, sardiner, grønne blader, nøtter, mandler og tørket frukt. Se gjerne etter produkter merket med Nøkkelhullet. Ønsker du likevel å ta kosttilskudd, er det viktig å følge doseringen som er angitt på kosttilskuddet og ikke ta flere ulike typer kosttilskudd som inneholder de samme vitaminene og mineralene. . I tillegg anbefales det at du tar 5 ml tran (én barneskje) om dagen, eller tilsvarende i trankapsler. Vitamin D, både mor og barn trenger tilstrekkelig med vitamin D under svangerskapet. Kan man spise egg som gravid? Et godt og variert kosthold som sørger for nok vitaminer og mineraler er viktig når du er gravid. Jernbehovet øker når du er gravid. Da kan det være behov for tilskudd som inneholder jod. Viktige vitaminer og mineraler for gravide. Sunne og regelmessige måltider i hverdagen er det som betyr mest for din og barnets helse. Kosttilskudd, kosttilskudd kan ikke erstatte det mangfoldet av stoffer som et sunt og variert kosthold gir. Naturlegemidler, gravide bør ikke bruke naturlegemidler. Har ikke lyst å spise noe som kan være uheldig. Jern finner du i grove kornprodukter, kjøtt, lever, spinat, poteter og grønne grønnsaker. Norske egg som selges i butikk og som er pakket i kartong skal ikke inneholde Salmonella og kan derfor trygt spises. Kutt ned på inntaket av sukker. Du kan også bli smittet ved å spise rått kjøtt fra dyr som er smittet med toxoplasma. Du bør i tillegg begrense inntaket av cola. Velg kokte eller bakte poteter fremfor kan gravide spise egg pommes frites. Forsøket er utført av forskere ved University of North Carolina i USA, og de har oppdaget sammenhengen ved å studere utviklingen av hjerner i musefostre. Gode matvaner når du er gravid. Les mer her om dette her. Drikke når du er gravid, seksjon 2 Innhold. Risikoen for at fosteret har tatt skade av det du er har spist er svært liten. Det mangler dokumentasjon om virkning og trygghet for de fleste helsekostprodukter og naturlegemidler for gravide. Mangel på jod kan hemme utviklingen av nervesystemet hos barnet. Ønsker du å lese mer om kosthold kan du lese på lenkene under.

Referanse og spise lenker, er alltid oppdatert med hva du kan spise eller ikke spise og hva som kan inneholde toxoplasma og listeriabakterier. Drikk vann til maten og som tørstedrikk. Inneholder disse matvarene nemlig stoffet cholin. Dvitamin får du i deg ved å spise fet fisk og være ute i sollys. Choline deficiency alters global histone methylation and epigenetic marking at the Re1 site of the calbindin 1 gene.

De inneholder mindre fett, er grove kornprodukter Å gå passe opp i vekt er bra for både din egen og barnets helse. Varier mellom mager og fet fisk. Behovet for jod overnatting hamar og omegn øker i svangerskapet. Jod, hadde annerledes epigenetiske endringer av noen spesielle proteiner.

(Illustrasjonsfoto: iStockphoto hvis du er gravid og leter etter en unnskyldning for å spise en god porsjon egg og bacon, er det nå hjelp å hente i vitenskapens verden.Folat forebygger ryggmargsbrokk, og du får kjøpt folat på apoteket.Det er også noen som sier at jeg ikke kan spise egg i det hele tatt (hverken kokt, stekt eller mat som inneholder egg) pga.